Projektový den 6. třídy na Floře Olomouc


čtvrtek 02.05.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

Šestáci naší školy se v pátek 26. 4. 2024 zúčastnili zajímavého a poučného projektu na Floře Olomouc, který byl financován z projektu JAK.

Šestáci naší školy se v pátek 26. 4. 2024 zúčastnili zajímavého a poučného projektu na Floře Olomouc, který byl financován z projektu JAK. Celkem se akce zúčastnil 19 žáků, kteří se rozdělili do dvou workshopů plných zábavy a učení.

První workshop se zaměřil na stavbu hmyzích domečků. Pod vedením odborníků se žáci seznámili s důležitostí ochrany hmyzu a jeho role v ekosystému. S velkým nadšením a dovedností pak sami postavili své vlastní domečky, které přispějí k ochraně místního hmyzu.

Druhý workshop byl věnován poznávání bylinek rostoucích na zahrádce. Žáci se naučili rozpoznávat různé druhy bylinek, jejich vlastnosti a využití. Procházka po zahradě se tak proměnila ve výukový zážitek plný nových poznatků a objevů.

Výlet na Floře Olomouc nebyl jen o zábavě a vzdělávání, ale také o posílení kolektivu. Díky účasti všech žáků se vytvořila skvělá atmosféra, ve které se navzájem podporovali a společně tvořili. Týmová práce je pro nás velmi důležitá a tento projektový den nám v tomto ohledu dal mnoho.

Vzdělávání mimo školní lavice je pro nás neocenitelné a těšíme se na další dobrodružství a objevy.

Třídní učitelka, Ivana Květoňová