Výtvarný kurz I

ŠD
sobota 08.04.2023 |Miková Radmila Mgr. |Všechny aktuality

Výtvarný kurz s názvem "Namaluj si svou mandalku“ proběhl ve školní družině - děti z 1. - 4. třídy.

Výtvarný kurz s názvem "Namaluj si svou mandalku“ proběhl ve školní družině - děti z 1. - 4. třídy.  Ty se chtěly naučit, jak vytvořit vlastní mandalu. Celkem 37 dětí se přihlásilo a kurz byl rozdělen do čtyřech skupin, aby se každé dítě mohlo plně věnovat svému uměleckému dílu. Celkem jsme se sešli s jednou skupinou 3x 1,5 hodiny.

Na začátku kurzu jsme se nejprve naučili, jak správně rozkreslit střed mandalky, který byl klíčový pro vytvoření symetrického a harmonického vzhledu celého obrazu. Poté jsme začali používat nastříhané lístečky a kružítka, abychom tvořili vlastní mandaly. Děti měly možnost experimentovat s různými tvary a barevnými kombinacemi, což vedlo k neuvěřitelně rozmanitým výsledkům.

Používaly akrylové barvy, které se snadno nanášejí a umožňují rychlou tvorbu. Byly velmi nadšené, když viděly, jak se jejich mandala začíná formovat a jak se barvy míchají a tvoří nové odstíny. Poté, co byly obrazy dokončeny, děti použily tekuté perly na zdobení svých mandal. Tento poslední krok dodal každému dílu osobitý šmrnc a zároveň pomohl dětem procvičit jemnou motoriku.

Celý kurz byl velmi inspirativní a ukázal dětem, jak mohou vytvořit krásné a unikátní umělecké dílo pomocí jednoduchých technik a materiálů. Všichni byli velmi pyšní na své mandaly a s nadšením je ukázali svým rodičům. Každý absolvent dostal osvědčení, podrobný postup a rady, kde nakoupit potřebné pomůcky. Těším se na další vaše dílečka.

Další dva kurzy budou probíhat v měsíci dubnu.

Ivana Tymráková