Den nutriční gramotnosti

Akce ZŠ
středa 30.03.2022 |Miková Radmila Mgr. |Všechny aktuality

Dne 30.3.2022 proběhly u nás ve škole workshopy s tématikou Výživová gramotnost.

Dne 30.3.2022 proběhly u nás ve škole workshopy s tématikou Výživová gramotnost.

Vše pod odborným vedením vyučujících a studentek Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické, Ostrava, p.o.

Pro 1.+ 2. třídy si Mgr. Libuše Jakubíčková se svými studentkami připravily edukační pohádku, kde zakomponovaly význam stravy pro zdraví formou hry. Všechny děti se zapojovaly a společně si užily hezké dopoledne v prostorách družiny.

Žáci 3., 4.a 5. třídy se zúčastnili pod vedením Mgr. et Mgr. Jany Szűcs edukační hry na téma správná výživa. Hravou formou si upevnili zásady správné výživy jako je pravidelnost v jídle, dostatek vhodných tekutin, pravidelný příjem ovoce a zeleniny. Žáci pracovali ve skupinkách a plnili různé úkoly formou soutěží.

V naší multimediální učebně se žáci 6. a 7. tříd seznámili se zdravým životním stylem, prevencí obezity a s poruchami příjmu potravy. Tato poutavá přednáška byla doplněna ochutnávkou několika druhů pamlsků připravených Mgr. Miriam Návratovou a jejími studentkami.

Žáky 8. a 9. tříd jsme v tomto dni edukační gramotnosti zapojili praktickým způsobem. V naší cvičné kuchyňce si pod vedením Mgr. Jitky Knápkové za asistence jejich studentek měli možnost vyzkoušet přípravu zdravé svačinky. Na programu byly palačinky připravované z ovesných vloček s čokoládovým  krémem vyrobeným z uvařené cizrny.

Celý projekt se vydařil a děti si z tohoto dne odnesly mimo zdravých receptů i spoustu společných zážitků.

Tímto děkujeme celému týmu z Ostravy za pečlivou přípravu a vynaloženou snahu. Moc jsme si to všichni užili.

Za ZŠ Suchdol n/O - Ivana Adéla Květoňová Mgr.