Lyžařský výcvikový kurz (14.2. – 18.2. 2022)


úterý 22.02.2022 |Janovská Aneta Mgr. |Všechny aktuality

Hned po jarních prázdninách se přihlášení žáci 7., 8., a 9. ročníků vydali čelit velkému pěti dennímu dobrodružství na lyžařsko – snowboardový výcvikový kurz.

Hned po jarních prázdninách se přihlášení žáci 7., 8., a 9. ročníků vydali čelit velkému pěti dennímu dobrodružství na lyžařsko – snowboardový výcvikový kurz. Tento rok jsme pro LVK zvolili osvědčené lyžařské středisko Rališka Horní Bečva, ubytováni jsme byli v bungalovech při hotelu Cherry. Žáci byli rozděleni podle výkonnosti na tři družstva lyžařská a jedno družstvo snowboardové.

Počasí nám až na jedno dopoledne přálo, a tak jsme si kurz skutečně užili.  Po dobu pobytu jsme měli nastavený denní režim. Od pondělního příjezdu až do pátečního odjezdu jsme prožívali dny velmi perné. Každé ráno nás čekala snídaně, odchod na sjezdovku, oběd, krátký odpočinek a zase hurá na svah zdokonalovat své lyžařské a snowboardové umění. Po odpoledním výcviku následovala chvilka klidu a poté pestrý večerní program v režii naší jedinečné MONČI, která si pro všechny připravila nezapomenutelné aktivity plné zábavy a legrace, za které ji patří obrovské DÍKY. Myslím, že máme všichni na co vzpomínat. V úterý nás poctil svou návštěvou náš pan ředitel, podíval se jak to našim lyžníkům a snowboardistům krásně jezdí a po odpoledním výcviku jsme se ještě společně vydali, někteří už z posledních sil 😊, zdolat zdejší vyhlídku, ze které se nám naskytl úchvatný pohled do okolní krajiny Horní Bečvy. 

Ve čtvrtek jsme poznali hory i z druhé strany-díky silnému větru, dešti byl přerušen provoz lanovek, a tak jsme se místo dopoledního výcviku rozdělili na jednotlivé týmy a zahráli si známou televizní soutěž „Hodinu pravdy“. Vybraní členové týmu mezi sebou soutěžili ve vědomostních a dovednostních soutěžích. Všichni se jednotlivých úkolů ujali poctivě a podali úžasné výkony. Na odpoledne byl naplánovaný aktivní odpočinek, který jsme využili k procházce do centra Horní Bečvy.

Poslední večer patřil diskotéce, do které se zapojili všichni účastníci zájezdu😊. Nikomu se z diskotéky nechtělo nejen proto, že byla skvělá, ale také proto, že diskotékou končil celý nezapomenutelný lyžák. V pátek dopoledne jsme se byli naposledy rozloučit se svahem, a po obědě jsme vyrazili zpět k domovu.

Celých 5 dní se kurzem nesla příjemná atmosféra a dobrá nálada. Velkou pochvalu zaslouží samotní žáci, kteří se slušným chováním na svahu i při večerním programu zasloužili o bezproblémový a vydařený kurz. Děkuji také svým kolegyním (instruktorům) Dagmar Kubincové, Jitce Hašové, Monči Vindišové a naší „zdravušce“ paní Lence Nezmeškalové.

Velmi dobře se poslouchá pochvala na svahu na adresu našich žáků a instruktorů od úplně cizích učitelů. Prostě skvělý tým. Díky všem.

Aneta Janovská