Kin-ball na naší škole


neděle 23.10.2022 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

Žáci naší školy mohou v hodinách TV využívat možnosti zahrát si netradiční hru Kin-ball.

Žáci naší školy mohou v hodinách TV využívat možnosti zahrát si netradiční hru Kin-ball. Jedná se o relativně novou, zábavnou hru s obřím míčem, jejíchž kořeny pocházejí z Kanady. Hraje se ve třech týmech po čtyřech a základem je vzájemná spolupráce všech členů týmu. Tři žáci z jednoho týmu míč chytají a v případě, že se jim chycení podaří, pak jeden z týmu zvolá Omnikin + zvolá barvu jiného týmu a následně míč odpaluje. Takto se jednotlivé týmy točí a získávají body. Hra končí až jeden z týmů dosáhne 5 bodů. Hra je velmi fyzicky náročná, ale nevyžaduje dlouhý trénink, aby si člověk užil zábavu.

Zejména s mladšími žáky lze kin-ballový míč využít i jako inovativní pomůcku při různých netradičních hrách či zakomponovat jeho využití do běžných pohybových činností v rámci tělesné výchovy jako oživující prvek.

Jsem moc ráda, že máme možnost jít s dobou a nabídnout našim žákům něco nového, protože motivovat dnešní děti není vůbec jednoduché a stojí to velké úsilí a námahu, a proto každá netradiční, neokoukaná aktivita se většinou setkává s úspěchem a nadšením žáků, přináší dobrou náladu a pocit uspokojení z pohybu, což je jedním z cílů tělesné výchovy.  Doufejme, že našim žákům prvotní nadšení vydrží a kin-ball se stane jednou z jejich oblíbených pohybových aktivit.

Fotky z našeho prvního setkání s KIN-BALLEM si můžete prohlédnout níže….

Mgr. Aneta Janovská