Kybernetická olympiáda


pondělí 24.04.2023 |Miková Radmila Mgr. |Všechny aktuality

Dne 13.4. jsme se vydali zabojovat na Kybernetickou olympiádu, která se konala na VŠB – TU, Fakultě elektrotechniky a informatiky v Ostravě.

Dne 13.4. jsme se vydali zabojovat na Kybernetickou olympiádu, která se konala na VŠB – TU, Fakultě elektrotechniky a informatiky v Ostravě. Tato olympiáda se koná každým rokem, je pro děti od 6-ti do 14-ti let a může se zúčastnit kdokoliv.

Vytvořili jsme tým s názvem SUCHDOL Team a vrhli se do boje s dalšími 9-ti týmy z různých škol. Disciplíny byly různorodé: programování, pájení, stavba robota z Lega Mainstream V3, práce s Boffinem a Arduinem, závody se sestaveným robotem, sumo s robotem.  Každý jsme se vrhli na něco a ve stanoveném časovém limitu jsme získali plný počet bodů.

V letošním roce byla konkurence veliká, celkem 6 týmů z deseti získalo plný počet bodů, a tak na stupních vítězů rozhodovaly opravdu vteřiny z jednotlivých závodů. My jsme získali 5. místo :-), což nás ze začátku sice trochu mrzelo, ale víme, že jsme splnili všechno, a tak máme super pocit. Příští rok pojedeme Suchdol nad Odrou reprezentovat znovu a třeba se zpátky na stupně vítězů dostaneme, loni jsme byli totiž třetí.

 Tom Marek, 7. tř., Radek Dýčka 7. tř., Honza Dýčka, 5. tř.