Školní turnaj ve florbalu


pátek 07.04.2023 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

Poslední den před velikonočními prázdninami se v tělocvičně naší ZŠ konal turnaj 4. - 9. tříd ve florbalu.

Poslední den před velikonočními prázdninami se v tělocvičně naší ZŠ konal turnaj 4. - 9. tříd ve florbalu. Každá třída vyslala zástupce reprezentovat a vybojovat úspěch pro svou třídu. Hrálo se ve dvou kategoriích, 2 x 7 minut, systémem každý s každým.

V mladší kategorii se nejvíce dařilo 4. třídě („LOKOMOTIVA“), kteří ani jednou neprohráli a odnesli si zasloužené vítězství. 2. místo vybojovali žáci 6. třídy („FC ŠESŤÁCI“). Na 3. místě skončilo družstvo z 5. třídy („ALIGÁTOŘI“), kterému obzvlášť patří pochvala za chuť hrát a statečnost, kterou projevili ve všech zápasech. Nejúspěšnějším hráčem byl v této kategorii vyhlášen Vojta Jaroš, který výrazně pomohl svému týmu k celkovému vítězství v turnaji.               

Také v turnaji starší kategorie předvedli hráči ve všech zápasech velmi pěkné výkony. Vítězem se nakonec stal tým  „VELBLOUDI“ (žáci z 9. třídy), který dokázal porazit všechny své soupeře. Těsně za nimi se umístilo družstvo „SECURITY FAMILIE“, složené z vybraných žáků 8. A a 8. B tříd. Na 3. místě skončil tým sedmáků - „FC LACOSTANOSTRA“. Kapitán tohoto týmu, Max Kramoliš, byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje starší kategorie.

Všem týmům patří velká pochvala nejen za předvedené výkony, zajímavá a napínavá utkání, ale i za to, že se celý turnaj nesl v duchu fair play. Ani v jednom utkání nemusel rozhodčí odpískat nic, co by vedlo hráče na trestnou lavici.  Poděkování patří i fanouškům, kteří se zasloužili o bouřlivou florbalovou kulisu.

Mgr. Aneta Janovská