Závěrečné turnaje 2. stupně


sobota 08.07.2023 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

V pátek 23.6. se na naší škole uskutečnily školní turnaje.

V pátek 23.6. se na naší škole uskutečnily školní turnaje.  Pro děvčata byl uspořádán slíbený turnaj mezi jednotlivými třídami v přehazované - s theeggballem. Kluci promícháni napříč třídami poměřili své dovednosti ve fotbale. Hrálo se v obou turnajích systémem každý s každým.

A jak to celé dopadlo? Jasným vítězem v přehazované se stal tým „ Ďáblové v praxi“, dívky z 8. B, která neztratila ani jediný bod, a tak se zaslouženě mohla radovat ze svého prvenství. Ani ostatní týmy se nemají za co stydět, protože všechna děvčata předvedla výborné výkony, krásné akce, a především snahu a chuť hrát (až na družstvo nejstarších dívek). Proto vybrat nejlepší hráčku turnaje nebylo vůbec jednoduché.

Ocenění nejvíce užitečná hráčka turnaje si nakonec odnesla Jolča Rybnikářová. Fotbalový turnaj ovládlo smíšené družstvo „Madrid“, v čele s kapitánem Sašou Jachníkem, který se stal nejlepším střelcem turnaje. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Páťa Kuchar a ocenění nejlepšího brankáře získal Vojta Sýkora. Potlesk a pochvala patří všem hráčům, ale taky fanouškům za jejich podporu. Všichni bojovali naplno až do konce, atmosféra byla soutěživá jako na každém správném utkání.

Myslím si, že účel poslední sportovní akce tohoto školního roku byl splněn. Děti se rozhýbaly, poměřily své síly, spolupracovaly napříč jednotlivých ročníků, a především se pobavily. Poděkování patří Zdeňkovi Švánovi, který odpískal fotbalový turnaj, panu řediteli a paní zástupkyni, kteří za námi přišli ocenit a předat medaile všem sportovcům a také všem ostatním kolegům za pomoc při organizaci této sportovní akce.

Mgr. Aneta Janovská