Olympiáda v anglickém jazyce

ŠK
středa 17.01.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

V pondělí 15.1.2024 se na Základní škole v Suchdole nad Odrou konalo školní kolo soutěže v anglickém jazyce, kterého se zúčastnili žáci 6. až 9. tříd.

V pondělí 15. 1. 2024 se na Základní škole v Suchdole nad Odrou konalo školní kolo soutěže v anglickém jazyce, kterého se zúčastnili žáci 6. až 9. tříd. Tato událost byla plná vzrušení, talentu a nadšení pro anglický jazyk, a to ve dvou kategoriích.

V první kategorii, určené pro žáky 6. a 7. tříd, se do soutěže zapojili čtyři žáci. Ve druhé kategorii pro žáky 8. a 9. tříd se představilo šest talentovaných žáků. Oba týmy se připravovaly na výzvy, které zahrnovaly dvě disciplíny-poslech a mluvení na vylosované téma po dobu pěti minut.

V soutěži byl klíčovým momentem poslech, kde žáci prokazovali svou schopnost porozumět anglickému jazyku ve slovním projevu. Druhou částí bylo mluvení na vylosované téma, což vyžadovalo nejen jazykové dovednosti, ale také schopnost strukturovat své myšlenky a komunikovat s jistotou.

Po příjemně stráveném odpoledni byli vyhlášeni vítězové obou kategorií. Žáci, kteří se umístili na 1. místě, se stali reprezentanty Základní školy v Suchdole nad Odrou a v únoru se postaví další výzvě v okresním kole.

 V kategorii žáků 6.- 7. tříd se na 1. místě umístil Martin Pernický (7. tř.), na 2. místě Tomáš Klosek (6. tř.) a na místě 3. Vojta Kovář (7. tř.).

V kategorii žáků 8.- 9. tříd se na 1. místě umístil Vojta Sýkora (9. A), na 2. místě Alexandra Valíková (9. A) a na místě 3. Matěj Vychytil (9. B).

Všechny 3 členky poroty by rády vyjádřily upřímné poděkování všem účastníkům za jejich účast a skvělé vystoupení. Tato soutěž nejen posiluje znalosti anglického jazyka u žáků, ale také buduje pevnou komunitu a povzbuzuje další žáky k zapojení se do podobných akcí.

Gratulujeme všem a děkujeme za skvělou atmosféru, kterou tato soutěž přinesla do naší školy.

Mgr. Ivana Adéla Květoňová