Přehlídky středních škol a učilišť


sobota 21.10.2023 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

Dne 12. 10. se žáci 9. ročníku zúčastnili přehlídky profesí pod názvem Řemeslo má zlaté dno v Kopřivnici ve sportovní hale.

Dne 12. 10. se žáci 9. ročníku zúčastnili přehlídky profesí pod názvem Řemeslo má zlaté dno v Kopřivnici ve sportovní hale. Seznámili se s možnostmi studia v oborech učňovských i maturitních. Všem zájemcům o technické obory se představilo minimálně dvanáct profesí, které si žáci mohli vyzkoušet a udělat si představu o tom, co je v budoucnu čeká, pokud se rozhodnout studovat na dané škole. K vidění byly profese jako tesař, truhlář, opravář zemědělských strojů, mechanik seřizovač, obráběč kovů, zámečník - nástrojař, karosář, autolakýrník, autoelektrikář, automechanik, programátor CNC strojů, zedník, instalatér. Na akci, se představilo také několik firem z regionu (Brose, Tatra, Plastic Omnium, Primus), které si pro žáky připravily celou řadu aktivit včetně ukázek svých výrobních programů.  

Nejlépe se nám dařilo v soutěži o nejrychleji zašroubovaný vrut.

Týden na to, se deváťáci znovu vydali sbírat cenné rady a informace ohledně svého budoucího povolání, tentokrát do Nového Jičína, kde se konala tradiční přehlídka středních škol - GEMMA. Prezentovaly se SOŠ, SOU, G z okresu Nový Jičín, další pak z Moravskoslezského kraje, Zlínského a Olomouckého, nabídka jednotlivých oborů byla opravdu pestrá.

Aneta Janovská, Vendula Večerková