Vyšívání spojuje generace


pátek 19.04.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

Na Základní škole Suchdol nad Odrou jsme byli svědky setkání generací, když se žáci 3. A spojili s 9. A.

Na Základní škole Suchdol nad Odrou jsme byli svědky setkání generací, když se žáci 3. A spojili s 9. A. Aby se společně ponořili do umění vyšívání. Tento jedinečný projekt nejen přinesl nové dovednosti naším mladším studentům, posílil komunitního ducha a také ukázal hodnotu spolupráce.

Jak to vše začalo? Iniciativa vznikla z nápadu paní učitelky Marcely Buksové, která chtěla propojit různé věkové skupiny. Zároveň oživit tradiční řemeslo. Deváťáci se stali mentory pro mladší spolužáky a vedli je krok po kroku.

Začátky prvních stehů byly pro 3. A výzvou. Díky trpělivosti a zkušenosti mentorů se brzy pustili do práce. Úkolem bylo vytvoření jednoduché indiánské čelenky.

Deváťáci si vyzkoušeli roli učitelů a získali nový respekt k učitelské profesi, zatímco třeťáci objevili radost z učení se novým věcem od starších kamarádů.

Chtěli bychom poděkovat všem, kdo se na tomto projektu podíleli. Těšíme se na další aktivity, které přinesou studentům nejen nové dovednosti, ale také pocit společného úspěchu.

Žáci z 9. A