Bez puntíku ani ránu aneb Aprílový den pro všechny


pátek 01.04.2022 |Janovská Aneta Mgr. |Všechny aktuality

Kdy jindy může být puntíkatý den než 1.dubna?

Kdy jindy může být puntíkatý den než 1.dubna? Apríl je dnem, kdy by se každý z nás měl na svět dívat s širokým úsměvem, očima rozzářenýma a dobrou náladou. Na naší škole není o vtipálky a šprýmaře nouze, a tak i my jsem si dopřáli trochu té aprílové legrace. Na tento den byla vyhlášená soutěž pro nejkreativnější třídní puntíkatý kolektiv.  Odměnou pro vítěze byly lentilkové muffiny, upečené zlatými ručičkami pedagogů ZŠ. Puntíkatý dress code splnila nejen většina našich žáků, ale i ostatní zaměstnanci nezůstali pozadu a drželi se našeho aprílového sloganu – „Puntíků je plná škola, sranda bude hola holá“. Ve škole se to puntíky jen hemžilo, kreativita byla neuvěřitelná, a tak rozhodování bylo velmi obtížné. Především na 1. stupni bylo hodnocení velmi vyrovnané.  Objevily se vlastnoručně vyráběné modely, puntíkaté oblečení bylo doplněno o různé originální doplňky.

A jak to všechno dopadlo?

Na prvním stupni zvítězila čtvrtá třída, která splnila všechny kritéria soutěže, a navíc si připravila taneček v rytmu aprílového motta. Nenechali se zahanbit ani žáci z 2 B, kteří se jako mávnutím kouzelného proutku proměnili v pohádkové mochomůrky a jednoho kozáčka. Jejich spolužáci z áčka se vlnili v rytmu puntíkaté písničky a třeťáčci nám dokonce krásně zazpívali.

Na druhém stupni se z vítězství radovala 7. A, která získala body navíc za výzdobu a celkový dojem, který ve třídě panoval. Hned v závěsu jim šlapala na paty 7.B se svými puntíkatými pláštěnkami vlastní výroby, v kombinaci plavek byli všichni připraveni jak na 1. aprílu, tak na aprílové počasí, které se ten den projevilo opravdu v celé své parádě a síle. Bohužel 1. místo mohlo být jen jedno, a tak jsme se rozhodli udělit ještě speciální cenu 9.B za velkou odvahu převleků kluků za puntíkatá děvčata.

Vítězům gratulujeme a ostatním puntíkatým účastníkům děkujeme, za to, že do toho šli s námi a přispěli tak ke správné aprílové atmosféře, která nás pátečním dnem provázela.

Aneta Janovská a Iva Květoňová

Video, z něhož můžete vycítit naši náladu, nalezne na přiloženém odkazu

https://youtu.be/M7qVFVUejs0