Výš než kdy dřív aneb skok vysoký


středa 24.01.2024 |Hradilová Michaela |Všechny aktuality

Poslední týdny tělesné výchovy se naši žáci ponořili do světa atletiky, a to s cílem zdokonalit se v jedné z nejnáročnějších disciplín - skoku vysokému způsobem flop.

Poslední týdny tělesné výchovy se naši žáci ponořili do světa atletiky, a to s cílem zdokonalit se v jedné z nejnáročnějších disciplín - skoku vysokému způsobem flop. Tato atletická disciplína, vyžadující precizní techniku pohybu, si vyžádala nejen velké odhodlání, ale také pečlivou přípravu a zdokonalování jednotlivých fází skoku. Rozběh, odraz spojený s přechodem laťky a dopad se staly klíčovými momenty, na které jsme se soustředili.

Žáci postupně vylepšovali své výkony, ale především se zlepšovala jejich technika a sebejistota. V poslední hodině, kdy jsme se věnovali této disciplíně, proběhla třídní soutěž chlapců o nejlepšího skokana. Při jednotlivých skocích se žáci vzájemně povzbuzovali, radili si a vytvářeli tu pravou sportovní atmosféru.

Nejlépe si s laťkou poradil Vojta Sýkora, kterému se podařilo skočit krásných 150 cm. V 6. třídě podal nejlepší výkon Tom Melichar (110 cm), v 7. třídě zářil Martin Pernický (135 cm) a v 8. třídě se nejlépe dařilo Ondrovi Borákovi (125 cm). Díky všem za váš přístup, energii a hlavně odhodlání, které jste do této disciplíny vložili.  

Aneta Janovská